logo_bouter_grootALBLASSERDAM – Loodgietersbedrijf Bouter uit Alblasserdam is afgelopen maand failliet verklaard en de 150 werknemers die er werkten zijn ontslagen. Na het faillissement werd gekeken naar een eventuele doorstart, maar die gaat er volgens curator R. C. Steenhoek niet komen. “De klussen die al uitgezet waren, worden door Giesbers & van der Graaf uit Rotterdam uitgevoerd,” aldus Steenhoek.

Bouter was sinds vorig jaar gevestigd in een nieuw pand op Nieuwland Parc; daarvoor had het bedrijf een pand aan de Edisonweg. Behalve Bouter bv zijn er nog een aantal nevenbedrijven failliet verklaard. Dit zijn onder meer Sanidrome Bouter, Trijselaar-Vermeer, TV Bouter Beheer bv, Crayenstein bv, TVB Holding BV en TV Vastgoed BV.

Curator Steenhoek hoopt binnen een half jaar meer te kunnen vertellen over de oorzaak van het faillissement. “Daar is het nu nog te vroeg voor. We zijn heel druk bezig met allerlei lopende, praktische zaken.”