Equanimity Y709 oceancoALBLASSERDAM – Het megajacht dat bij jachtenbouwer Oceanco in Alblasserdam ligt, vertrekt deze week naar het ‘zonnige zuiden’. Afgelopen week werd het miljoenenjacht, dat de naam Equanimity (Y709) heeft gekregen, officieel overgedragen aan de eigenaar. Samen met de bemanning en alle werknemers die aan de boot hebben gewerkt (zo’n 700 man) werd er een overdrachtsfeest gevierd. Van wie het drijvende paleis is, moet geheim blijven.

De Equanimity is het eerste jacht ter wereld dat volgens het nieuwste PYC-concept is gebouwd. “Dat houdt in dat het schip aan strenge veiligheidseisen voldoet en dat er daardoor geen twaalf, maar 36 gasten mogen meevaren aan boord van het 91,5 meter lange schip,” vertelt Paris Baloumis van Oceanco. Verder is er plaats voor 28 bemanningsleden.

Het superjacht heeft vijf dekken en is uitgerust met een beachclub, zwembad, bibliotheek, sauna, hammam, fitnessruimte en helikopterplatform. Het interieur is ontworpen door de gerenommeerde Andrew Winch en de architectuur is van Azure Naval Architects.

Waarom het schip Equanimity is genoemd is niet helemaal duidelijk. Baloumis vertelt: “Die naam heeft voor de eigenaar een emotionele waarde. Wij gaan als bouwer niet over de naam. Dat is aan de eigenaar.”

Deze week vertrekt de boot. Wat de precieze bestemming is, kan Baloumis niet vertellen: “Ik kan alleen vertellen dat hij naar het zonnige zuiden vertrekt.”