Gluren-heg-hek-schuttingALBLASSERDAM – Een 25-jarige man veroorzaakt sinds enige tijd overlast in Alblasserdam door over heggen en schuttingen te gluren. Dinsdag 10 juni was het weer raak. De Damdorper gluurde in de Zeelt tussen de schuttingen door naar een vrouw die in haar tuin lag te zonnen. De twintiger zag de man, was daar niet van gediend en stuurde hem weg. De gluurder, die door de vrouw werd herkend, vertrok scheldend. De afgelopen maanden kwamen er diverse meldingen binnen over de man.

“De man fietst rond, spreekt kinderen aan en gluurt bij tuinen. Mensen voelen zich ongemakkelijk door het gedrag van de man en waarschuwen de politie. De politie onderzoekt de meldingen en kijkt of er een strafbaar feit is gepleegd. Dat is tot op heden niet het geval,” vertelde een persvoorlichter van de politie exact een jaar geleden. De overlast vindt al enkele jaren plaats. In 2011 verstuurde de politie al een persbericht over de gluurder. Tot nog toe is het probleem niet opgelost en blijven er meldingen binnenkomen.

De politie roept mensen op meldingen over de 25-jarige, die bij de politie bekend is, te blijven doorgeven zodat zij de man hierover kan aanspreken. Melden kan via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).