buitenspeeldagALBLASSERDAM – Woensdag 11 juni wordt op het Scheepsbouwplein in Alblasserdam (bij de grote speeltuin) een buitenspeeldag georganiseerd door Speeltuin Vereniging Kinderdijk en jongerenwerk Jeugd-Punt Alblasserdam. Twintig vrijwilligers zetten zich die dag in om voor (waarschijnlijk) enkele honderden kinderen een onvergetelijke dag neer te zetten.  Om 13.30 uur is de officiële opening door wethouder Dorien Zandvliet. De straatspeeldag duurt tot ongeveer 17.00 uur. Bij erg slecht weer gaan de activiteiten niet door.

Buiten spelen
Op de Buitenspeeldag staat in heel Nederland buitenspelen centraal. Kinderen en jongeren worden op deze dag gestimuleerd om naar buiten te gaan, omdat aangenomen wordt dat dit goed is voor de ontwikkeling van een kind.

Opening
Na de officiële opening is er een optreden van Family Sports Dance & Fit – van Donna Postma; een dansgroepje van ongeveer tien meiden uit Alblasserdam. Tijdens het dansen zullen de knipkaarten uitgedeeld worden.

Negen spellen
Er kunnen negen spellen gedaan worden: penaltyschieten, korfbal, blikwerpen, flessen werpen, snoephappen, midget golf, sjoelen, paardentram en een glijzeil. Steeds na 3 spellen ontvangen de kinderen iets lekkers (fruit, een ijsje en chips). Alle kinderen zijn van harte welkom om mee te spelen.