IMG_9280 (Medium)ALBLASSERDAM – De politie heeft in de afgelopen dagen diverse keren bemiddeld tussen een groep kinderen en bewoners van een flat langs het Boerenpad in Alblasserdam. Volgens de kinderen zijn zij herhaaldelijk ‘zomaar’ achternagezeten door twee bewoners. Donderdag vonden de kinderen dat zo beangstigend, dat zij zelf 112 belden. De politie heeft toen een gesprek gevoerd met de buurtbewoners. Volgens die buurtbewoners is er sinds enkele weken sprake van ernstige overlast in de vorm van geluid. Ook zou er met stenen en vuurwerk naar de flatwoningen zijn gegooid en zouden de kleine kinderen niet meer in de speeltuin durven spelen. Vrijdagavond liep het weer uit de hand. Toen heeft de politie de groep uit de speeltuin gestuurd en verzocht om niet meer terug te komen. Één van de betrokkenen zegt dinsdag met de burgemeester te gaan praten en desnoods het heft in eigen handen te nemen. “Ik ben tegen geweld tegen kinderen. Dit zijn echter geen kinderen, maar dieren. Ze schelden ons uit en geven een grote mond,” aldus de vrouw.