contactslot camper diefstal (Medium)ALBLASSERDAM – Twee personen hebben zondagavond 1 juni in Alblasserdam geprobeerd om een camper te stelen. De ‘Westfalia T4’ stond geparkeerd op de parkeerplaats in de Groen van Prinstererstraat, ter hoogte van het korfbalveld. Tussen 23.30 en 00.00 uur forceerde het tweetal het deurslot. In de camper zelf werden draden losgetrokken en werd een stuk ijzer in het contactslot gestoken. Net voordat het voertuig gestart kon worden, hoorde een man die zijn hond uitliet, rare geluiden. Hij ging er op af en zag vervolgens hoe de twee personen op de vlucht sloegen.

Politie
De politie, die direct werd gewaarschuwd, heeft de omgeving uitgekamd. De daders werden niet meer aangetroffen. Mogelijk zijn zij via de Thorbeckestraat gevlucht.

Berging
De camper is voor de zekerheid opgehaald door een bergingsbedrijf, om zo te voorkomen dat het voertuig later in de nacht alsnog zou worden meegenomen.

Getuigen
Mensen die iets hebben gezien of gehoord dat met de poging diefstal te maken kan hebben, wordt verzocht dit te melden bij de politie via het nummer 0900-8844. Anoniem melden kan via het nummer 0800-7000.

contactslot camper diefstal (Medium)