IMG_8928 (Large)ALBLASSERDAM – Angstige moment voor kat Tzigou zaterdagochtend 31 mei in Alblasserdam. Het dier was in de vroege morgen door een open raam op de derde verdiepingen van het appartementencomplex De Hellingen aan de Kraanbaan naar buiten gegaan. Daar sloop de kat over een smalle richel en kwam uiteindelijk in een uitsparing terecht, waar hij niet meer weg durfde te gaan. De brandweer en dierenambulance kwamen ter plaatse om het dier te redden. Dat was geen gemakkelijke klus omdat Tzigou ruim tien meter hoog zat en er geen ladderwagen in de buurt kon komen.

Met een schepnet werd geprobeerd om de kat te vangen. Na enkele vangpogingen werd besloten om de 9 kilo zware kat van de richel te duwen. Beneden stonden mensen van de brandweer en dierenambulance en buurtbewoners met een deken klaar om de viervoeter op te vangen. Na diverse scheppogingen met het net viel het beest en kwam precies in de gespannen deken terecht. Tzigou, die ongedeerd bleef, ging er direct van door. Na een paar minuten ‘ontstressen’ werd de kat weer meegenomen door de Franse eigenaars.

IMG_8928 (Large) IMG_8937 (Large) IMG_8952 (Large) kraanbaan (Large) kraanbaan kat (Large) kraanbaan2 (Large) kraanbaan3 (Large) IMG_8965 (Large)