Geert OuweneelALBLASSERDAM – Na 55 jaar neemt Geert Ouweneel uit Alblasserdam afscheid als organist van de Ontmoetingskerk en de Havenkerk. Ook neemt hij afscheid van de Nieuw-Lekkerlandse Maranathakerk. De drie bovengenoemde kerken organiseren om die reden op vrijdag 6 juni een afscheidsreceptie en concert voor hun organist in de Havenkerk. Vanaf 19.30 uur is iedereen welkom. Om 20.15 uur begint het concert. Cor de Haan, collega-organist van de Havenkerk, zal Geert Ouweneel met een spetterende Toccata onthalen. Dominee Wouter Bakker, predikant van de Maranthakerk, zal laten horen hoe mooi Bach op de piano klinkt.

Adriaan Arkeraats, hoofdorganist van de Hervormde Gemeente, speelt onder andere een koraalbewerking van Jan Zwart, een organist en componist waar Geert regelmatig muziek van op de lessenaar plaatst. Na enkele verrassingen voor Ouweneel spelen Ds. Bakker en Cor de Haan twee klassieke stukken op piano en orgel, terwijl Adriaan Arkeraats het muzikale gedeelte afsluit met een improvisatie en samenzang. Na het concert is er volop de mogelijkheid om Geert Ouweneel nog ontmoeten en wordt er gezorgd voor een hapje en een drankje.

Geert Ouweneel speelde zijn eerste dienst voor de Hervormde Gemeente te Alblasserdam in 1957 in de gymzaal van de toenmalige Julianaschool. In 1965 werd hij organist van de nieuwe Ichtuskerk, hij speelde daar maar 3 jaar omdat hij als pas getrouwde naar elders verhuisde. In 1972 kwam Ouweneel weer in Alblasserdam wonen en al snel werd hij aangesteld als organist van de Grote Kerk. In wijkgemeente 3 (de huidige Ontmoetingskerk) is hij nauw betrokken geweest bij de invoering van het nieuwe Liedboek uit 1973. Nadat de Ontmoetingskerk klaar was is hij in 1995 geheel overgegaan van de Grote Kerk naar de Ontmoetingskerk. Tot zijn 65e is hij hoofdorganist geweest van de gehele Hervormde gemeente. Tevens is Ouweneel vanaf 1975 ook organist van de Gereformeerde Havenkerk, waar hij tot op heden ook voor het klein onderhoud en het stemmen van de tongwerken zorgt. Van 2005 tot heden is Geert organist geweest van de hervormde Maranathakerk te Nieuw-Lekkerland.

Naast het kerkorganistschap heeft de heer Ouweneel diverse koren begeleid en speelt hij met plezier piano. Tevens is Ouweneel een bekende binnen de Historische Vereniging West Alblasserwaard, waar hij graag de geschiedenis induikt. Tot slot maakt de Damdorper fraaie foto’s in en rondom zijn dorp.

Geert Ouweneel