IMG_8295 (Medium)ALBLASSERDAM – Een 1-jarig poesje heeft woensdagmiddag 28 mei 2014 bekneld gezeten tussen de V-snaar en het motorblok van een auto in de Cornelis Smitstraat in Alblasserdam. Dit gebeurde nadat de eigenaar van de auto zijn voertuig startte. Vermoedelijk was poes Dora even daarvoor onder de motorkap gekropen en kon zij niet meer op tijd wegkomen toen de man in de auto stapte. Tijdens het starten raakte de poes bekneld tussen de V-snaar en sloeg de motor af. De brandweer kwam met spoed ter plaatse om het dier te bevrijden.

Ook de dierenarts en dierenambulance De Kattenmand kwamen naar de Cornelis Smitstraat en voorzagen het beknelde dier van een narcose / verdovingsprik. Na zo’n 35 minuten hard werken kon Dora worden bevrijd.

Röntgenfoto’s bij de dierenarts wezen uit dat het poesje een gebroken staart, gebroken poot, gebroken tand en gebroken rug had opgelopen. Hierop werd, na overleg tussen de eigenaars en de dierarts, besloten om Dora te laten inslapen. De gebroken rug gaf bij die keuze de doorslag. Tekst en foto’s: Peter Stam.

IMG_8235 (Medium) IMG_8244 (Medium) IMG_8249 (Medium) IMG_8273 (Medium) IMG_8289 (Medium) IMG_8295 (Medium)