IMG_9849 (Medium)NIEUW-LEKKERLAND – Op zorgboerderij Eben-Haëzer aan de Schoonenburgweg 13 in Nieuw-Lekkerland wordt zaterdag 31 mei van 10.00 tot 15.00 uur een actiemarkt en open dag gehouden. Op de zorgboerderij, die wordt gerund door de familie Meerkerk, worden kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking, begeleid. Deze mensen krijgen een dagbesteding aangeboden en kunnen ook op de boerderij logeren. Zaterdag kunnen bezoekers zien hoe het reilt en zeilt op de boerderij van Meerkerk.

Deze open dag wordt georganiseerd door de Stichting Vrienden Van ZorgBoerderij Eben-Haëzer. Er zullen activiteiten georganiseerd worden voor kinderen en er wordt een kleine actiemarkt gehouden. Op die markt zijn lekkernijen te koop. Verder zijn er kramen met fruit, gereedschap, cadeauartikelen, gebak, boerenijs en koffie / thee. Tussen de middag is er warm eten zoals een broodje hamburger en frietjes. Een fotograaf is aanwezig of foto’s te maken van bijvoorbeeld kinderen met de kleine dieren. Tot slot is ‘Ons Winkeltje’, dat bij de boerderij gevestigd is, uitgebreid met diverse producten zoals boerenkaasjes en andere zuivel.

De opbrengst van de dag wordt besteed aan de nieuwe speelweide bij de zorgboerderij. Iedereen is zaterdag van harte welkom. Meer informatie over de steunstichting is te vinden op www.stichtingzbeh.nl. Informatie over de open dag en de actiemarkt is te vinden op www.zbeh.nl.

IMG_9849 (Medium)

Speelweide (Medium)

Bezoekers kunnen tijdens de markt voor één euro een 'dierenkopje' kopen. Deze kopjes worden in met naam en telefoonnummer in een doos gestopt en aan het einde van de dag wordt één kopje uit de doos gehaald. Degene die dat kopje er in heeft gegooid, wint deze boerderij.

Bezoekers kunnen tijdens de markt voor één euro een ‘dierenkopje’ kopen. Deze kopjes worden in met naam en telefoonnummer in een doos gestopt en aan het einde van de dag wordt één kopje uit de doos gehaald. Degene die dat kopje er in heeft gegooid, wint deze boerderij.