IMG_7736 (Medium)ALBLASSERDAM – De vernieuwde skatebaan aan de Rijnstraat in Alblasserdam is zaterdag 24 mei officieel geopend. De openingshandeling werd in het bijzijn van de Jeugdgemeenteraad verricht door wethouder Peter Verheij en de voormalig Kompasleerlingen Nick Versteeg en Joey Benschop. Wethouder Verheij zei in zijn speech blij te zijn dat de skatebaan is vernieuwd en opgeknapt. “Vanuit het college worden dit soort initiatieven van harte ondersteund en gewaardeerd. Goede speelvoorzieningen hebben bij ons een hogere prioriteit gekregen.”

Na de opening vondt een wedstrijd plaats. De openingsdag werd georganiseerd door de Jeugdgemeenteraad (JGR). Het idee om de skatebaan te vernieuwen, ontstond tijdens een ‘tienerparticipatieproject’ waaraan in 2012 de JGR en de groepen acht van basisscholen in Alblasserdam meededen. Leerlingen kwamen met hun eigen ideeën om de leefbaarheid in het dorp te verbeteren. Nick Versteeg en Joey Benschop, toen leerlingen van Het Kompas, wilden heel graag een opknapbeurt geven aan de skatebaan. Dat werd uiteindelijk gerealiseerd.

IMG_7736 (Medium)

IMG_7708 (Medium) IMG_7749 (Medium) IMG_7754 (Medium) IMG_7761 (Medium) IMG_7773 (Medium) IMG_7821 (Medium) IMG_7847 (Medium) IMG_7885 (Medium) IMG_7907 (Medium) IMG_7915 (Medium)