IMG_6909 (Medium)ALBLASSERDAM – Groenteboer Van der Rhee in Alblasserdam vertrekt binnenkort van het Scheldeplein. Eigenaar Bert van der Rhee gaat aan de slag als keurmeester bij een groente -en fruitbedrijf in Barendrecht en vader Hans van der Rhee (73) gaat met pensioen. “En ik ga het niet in m’n eentje doen,” glimlacht Bianca, de vrouw van Bert.

Aan het hart
Dertig jaar lang was de winkel van Van der Rhee gevestigd op het Scheldeplein. Daarvoor zat de winkel in de Baandersstraat en daarvoor in de Fop Smitstraat. “Het gaat ons best wel aan het hart. Bert begon op z’n dertiende al in de zaak. Aan de andere kant heeft hij er een hele leuke baan voor terug in Barendrecht. Soms moet je gewoon keuzes maken,” vertelt Bianca.

Nieuwe huurder
Wanneer Van der Rhee exact vertrekt is nog even de vraag. Bianca: “Dat hangt er vanaf wanneer er een nieuwe huurder wordt gevonden voor de winkel. Dat kan volgende week al zijn, maar kan ook pas over drie maanden zijn. Wij blijven in ieder geval op totdat het pand is verhuurd.”