f16s -kinderdijk 1KINDERDIJK – Twee F16 straaljagers hebben vrijdag 23 mei boven Alblasserdam en Kinderdijk gevlogen voor een fotoshoot. En dat bleef in beide dorpen niet onopgemerkt. Tientallen mensen plaatsen foto’s en filmpjes op Facebook en Twitter. “We hebben als fotoshootlocatie gekozen voor markante plekken in Nederland. Kinderdijk hoort daar ook bij. De foto’s worden gebruikt als promotiemateriaal voor het demotoestel van de Koninklijke Luchtmacht,” vertelt Monique Knoppers, woordvoerster van Defensie.

De F16 hadden een vlieghoogte van 1200 voet. “Dat is ongeveer 365 meter. Lager dan dat mogen we niet vliegen,” verduidelijkt Knoppers.

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Kees Molenaar.

f16s -kinderdijk 1

F16 boven Kinderdijk f16-kinderdijk f16kinderdijk3 f16-kinderdijk4 f16s-kinderdijk2