poster skatebaanALBLASSERDAM – De vernieuwde skatebaan aan de Rijnstraat in Alblasserdam wordt zaterdag 24 mei officieel geopend. Eigenlijk was het de bedoeling dat dit al veel eerder zou gebeuren, maar onder meer door slecht weer werd de opening uitgesteld. De vernieuwde skatebaan wordt vanaf 15.00 uur in gebruik genomen, nadat wethouder Peter Verheij samen met twee oud-leerlingen van basisschool Het Kompas de baan officieel hebben geopend. Na de opening vindt een wedstrijd plaats. Skaters kunnen zich die dag ter plekke opgeven voor deelname. Een jury bepaalt wie de kaartje voor Skateland wint. Vanaf 16.00 uur kunnen alle kinderen skaten, skeeleren of steppen op de toestellen.

De Jeugdgemeenteraad organiseert de openingsmiddag. Het idee om de skatebaan te vernieuwen, ontstond tijdens een ‘tienerparticipatieproject’ waaraan in 2012 de JGR en de groepen acht van basisscholen in Alblasserdam meededen. Leerlingen kwamen met hun eigen ideeën om de leefbaarheid in het dorp te verbeteren. Nick Versteeg en Joey Benschop, toen leerlingen van Het Kompas, wilden heel graag een opknapbeurt geven aan de skatebaan. Dat werd uiteindelijk gerealiseerd.