IMG_6842 (Medium)ALBLASSERDAM – Het bedrijventerrein Vinkenwaard Noord in Alblasserdam krijgt een flinke opknapbeurt. In opdracht van de gemeente Alblasserdam is aannemer Van der Werff Infra deze week gestart met de herstructurering van het hele terrein. Van de entree van het terrein tot de riolering, wegen, bewegwijzering en groenvoorzieningen. Daarnaast worden veel extra parkeerplaatsen aangelegd. Nijkamp aannemingsbedrijf B.V. zal de straatverlichting vervangen.

Gefaseerd
Van der Werff Infra voert het werk in zeven fasen uit. Gestart wordt met de Ampèrestraat. Eind november moet het werk helemaal klaar zijn. Om de veiligheid en overzichtelijkheid zoveel mogelijk te waarborgen worden op cruciale locaties borden geplaatst. Meer informatie over de werkzaamheden per fase, de bereikbaarheid en (tijdelijke) parkeergelegenheid vindt u op de website www.herstructureringvinkenwaard.nl.

Kwalitatieve en duurzame vestigingsplaats
“Met de werkzaamheden willen wij bedrijventerrein Vinkenwaard Noord weer tot een kwalitatieve en duurzame vestigingsplaats voor ondernemers maken”, aldus wethouder Verheij (economie en buitenruimte). Ondernemers en bewoners op Vinkenwaard Noord zijn nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van de plannen. De gemeente heeft hun ideeën meegenomen in het beeldkwaliteitsplan waarin staat hoe het bedrijventerrein eruit moet gaan zien. Dit vormt de basis voor het bestek aan de hand waarvan de aannemer nu het werk gaat uitvoeren.

Het totale project kost 1.446.000 euro. Daarvan wordt ruim 600.000 euro door de provincie betaald. De rest komt voor rekening van de gemeente Alblasserdam.

IMG_6842 (Medium)

IMG_6844 (Medium)