IMG_5009 (Medium)ALBLASSERDAM – Op de kinderboerderij De Plantage in Alblasserdam is woensdag 21 mei het schaapscheerdersfeest gevierd. Zo’n 400 kinderen, ouders en grootouders kwamen naar de kinderboerderij langs de Plantageweg. Ook wethouder Arjan Kraijo en zijn kinderen waren aanwezig. Zij zagen toe hoe de schapen door Boer Arie ontdaan werden van hun vacht.

‘s Middags vonden er diverse knutsel -en kleuractiviteiten plaats en konden de bezoekers genieten van de gekke capriolen die werden uitgehaald door de jonge schapen en geiten. Twee dames met een spinnewiel lieten zien hoe van ruwe wol breiwol gemaakt kon worden. Nieuw dit jaar was een kraam van Biokaas Kinderdijk, waar men Koeien,- schapen, -en geitenkaas kon kopen. “Het was weer een heel geslaagde en gezellige middag,” concludeerde vrijwilliger Kees van den Berg aan het einde van de dag.

Foto’s: Kees van den Berg.

IMG_5009 (Medium)

IMG_4964 (Medium) IMG_4979 (Medium) IMG_4984 (Medium) IMG_5003 (Medium) IMG_5006 (Medium) IMG_5013 (Medium) IMG_5016 (Medium) IMG_5019 (Medium) IMG_5025 (Medium) IMG_5036 (Medium)