Sop-autowas-025-KopieALBLASSERDAM – Veertig luxe en bijzondere auto’s komen zaterdag 24 mei naar Alblasserdam. De optocht start in Rotterdam bij het Sophia Kinderziekenhuis. Daar stapt een veertigtal zieke kinderen in. Daarvandaan rijden de ‘supercars’ richting Alblasserdam. Om 12.00 uur arriveren de wagens bij Sop Autowas langs de Edisonweg tussen Papendrecht en Alblasserdam. Tijdens deze tussenstop is het voor bezoekers mogelijk om foto’s te maken en de auto’s van dichtbij te bekijken.

Zieke kinderen
Na ongeveer een uur vertrekt de stoet naar The Harbour Club in Rotterdam. Rond 15.00 uur wordt in de Sophia Kinderziekenhuis een waardecheque overhandigd. De Sprinting Sophia werd vorig jaar voor het eerst gehouden en wordt georganiseerd door Rotary Rotterdam Delfshaven. Doel van de optocht is om zieke kinderen even hun zorgen te laten vergeten en te laten genieten van de prachtige auto’s.

Complete route
De complete route ziet er als volgt uit: Vanuit het Sophia Kinderdziekenhuis rechtsaf de (West) Blaak op, alsmaar rechtdoor (Let op! de Maasboulevard is deze dag afgesloten) over de Oostzeedijk en Honingerdijk, linksaf richting de richting van Brienenoordbrug A16 -> over de brug -> A15 richting Gorinchem -> Na Noordtunnel neem de afslag (22) en sla linksaf de Grote Beer op, na 160 meter rechts afslaan de Edisonweg op. Na 350 meter eerste afslag naar links. Daar zit Sop aan de linkerhand.

Na de pauze in Alblasserdam wordt koersgezet naar de A15 Richting Rotterdam -> Na de Noordtunnel rechts aanhouden en volg A15 richting EUROPORT / RING ROTTERDAM ZUID, volg de A15 tot afslag Charlois / Rhoon (afslag 19), onderaan de afslag rechtsaf de Groene Kruisweg op, alsmaar rechtdoor waarna deze overgaat in de Dorpsweg. Aan het einde van de dorpsweg Linkaf de Maastunnel in. Na de Maastunnel Links aanhouden en bovenaan de kruising Rechtsaf de Westzeedijk op. Na ca. 200 meter rechts afslaan de Kivietslaan op richting The Harbour Club.

Foto: Pieter van den Berg.