DSC_1001 (Medium)NIEUW-LEKKERLAND – De jeugd van de Nieuw-Lekkerlandse basketbalvereniging Klipperstars heeft afgelopen zaterdag met man en macht gewerkt aan het pleintje bij het Carillon in Nieuw-Lekkerland. De jongeren willen al jaren dat het veldje ter hoogte van de Hoge Boezem wordt voorzien van nieuwe, goede baskets en dat er een prullenbak en een bankje worden geplaatst. “We vragen er al jaren om maar kregen nooit meer dan ‘We zullen er naar kijken’ te horen. Daarom hebben elf leden zelf de handen uit de mouwen gestoken,” vertelt Eline Verhaar die samen met Jan Bouter initiatiefnemer is van de actie.

De jongeren hebben de takken die in de weg hingen weggehaald en hebben het hele veld onkruidvrij gemaakt en aangeveegd. “We hopen echt dat de gemeente onze aanvraag voor een mooie basketbalplek nu wel serieus neemt. Het liefst willen we ook nog dat de tegels recht gelegd worden, maar dat willen we desnoods ook nog samen met onze ouders doen. Dat scheelt dan ook weer in de kosten,”  aldus Eline.

Op dit moment hanger er al baskets op het pleintje, maar die zijn voor de basketballers niet goed genoeg. Eline: “Ze hangen op verschillende hoogtes met veel te dikke ringen. Het is hoogtijd voor nieuwe baskets die wel op gelijke hoogte hangen.”

Deze week nemen de Eline Verhaar en Jan Bouter opnieuw contact op met de gemeente Molenwaard om de mogelijkheden te bespreken.

DSC_1001 (Medium)

DSC_0995 (Medium) DSC_1005 (Medium) DSC_1011 (Medium) DSC_1012 (Medium) DSC_1019 (Medium)