IMG_8688 (Medium)ALBLASSERDAM – 85 vrachtwagens met daarin 95 gehandicapten als passagier hebben zaterdag 17 mei 2014 een rondrit door de Alblasserwaard gemaakt. “Dankzij het geweldige weer, de sponsoren, de chauffeurs, de meewerkende bedrijven en alle vrijwilligers is deze truckerstocht, die voor de twaalfde keer werd gehouden, een groot succes geworden,” concludeerde Peter Janssen, president van de organiserende Lions Club Alblasserwaard Souburgh na afloop tevreden.

De truckerstocht startte in de ochtend op het terrein van Maat Transport in Alblasserdam. Via Papendrecht, Sliedrecht en Hardinxveld werd koers gezet naar het Ooievaarsdorp in Groot-Ammers. Daar werd geluncht. Na de lunch vertrok de stoet en reed via Streefkerk, Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk om uiteindelijk weer in Alblasserdam te ‘finishen’.

Claxonneren
Tijdens de 65-kilometer lange tocht door de Alblasserwaard werd door de vrachtwagens luid getoeterd. Langs de route stonden honderden mensen zwaaiend langs de kant van de weg. Dit zorgde voor glunderende gezichten in de cabines. “Het was een heel mooie dag. Vooral de zwaaiende mensen en het toeteren vond ik leuk. Ik reed voor de tiende keer mee,” vertelt Miranda Meijer uit Dordrecht die met chauffeur Nathan Baas uit Alblasserdam meereed.

Onvergetelijke dag
Het doel van de dag was om verstandelijk beperkten een geweldige dag uit te bezorgen, maar ook voor de chauffeurs werd het een onvergetelijke dag. Nathan Baas, chauffeur bij de Rivierendriesprong in Papendrecht vertelt: “Dit was echt prachtig. Je ziet de gasten zó genieten en daar geniet ik ook van. Ik reed dit jaar voor de derde keer mee in de optocht. Als ik de kans krijg, rij ik volgend jaar weer mee.” Ook chauffeur Arjan Jonas van Kleijn Transport uit Alblasserdam was enthousiast: “De gasten, maar ook wij als chauffeurs hebben echt een fantastische dag gehad en we hadden ook nog eens mooi weer. Op naar volgend jaar!”

Helianthus
Aan het einde van de dag maakte Peter Janssen, president van de organiserende Lions Club Alblasserwaard Souburgh bekend dat de sponsoring van de Truckerstocht iets meer dan 5.000 euro had opgeleverd. Dit geld is bestemd voor een nieuwe inloophuis van Helianthus te Dordrecht. Bij dat inloophuis kunnen kankerpatiënten terecht voor een kopje koffie, contact met lotgenoten, het delen van ervaringen en een luisterend oor. In het inloophuis worden gasten ontvangen door vrijwilligers. Een aantal van hen zijn ervaringsdeskundigen en weten wat het voor patiënten betekent om kanker te hebben of te hebben gehad.

Tekst: Peter Stam. Foto’s: Pieter van den Berg en Peter Stam. Filmpjes: Remco Risseeuw, Sander Egas, Marnik Aaldijk en Peter Stam.

DSC_1613_517 (Medium) DSC_1626_518 (Medium) DSC_1642_521 (Medium) DSC_1649_524 (Medium) IMG_6106 (Medium) IMG_6116 (Medium) IMG_6128 (Medium) IMG_6362 (Medium) IMG_6402 (Medium) IMG_6409 (Medium) IMG_6420 (Medium) IMG_6438 (Medium) IMG_6445 (Medium) IMG_6474 (Medium) IMG_6484 (Medium) IMG_6488 (Medium) IMG_6490 (Medium) IMG_6498 (Medium) IMG_6502 (Medium) IMG_8528 (Medium) IMG_8530 (Medium) IMG_8556 (Medium) IMG_8575 (Medium) IMG_8607 (Medium) IMG_8624 (Medium) IMG_8643 (Medium) IMG_8671 (Medium) IMG_8688 (Medium) IMG_8705 (Medium) IMG_8715 (Medium)