IMG_5910 (Medium)NIEUW-LEKKERLAND – De 39-jarige buschauffeur uit Den Haag, die woensdagmiddag 14 mei 2014 op de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland in beschonken toestand een ongeval veroorzaakte, is voorlopig op non-actief gesteld. De directeur van het touringcarbedrijf waar de man voor reed, zegt tegen Omroep West dat hij het onderzoek afwacht en daarna maatregelen neemt volgens de CAO geldende regels. De politie heeft inmiddels de resultaten van de blaastest binnen. De man blies 900 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht. Dat is ruim vier keer meer dan de 220 ugl die is toegestaan.

De botsing vond plaats op de Lekdijk, doordat de buschauffeur met zijn bus zonder passagiers een bocht veel te ruim nam. Hij botste daardoor frontaal op een personenauto met daarin twee 63-jarige Nieuw-Lekkerlanders. Dit echtpaar raakte gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De vrouw (bijrijdster) liep een gekneusde long op en de man (bestuurder) brak drie ribben. Beide slachtoffers mochten donderdagmiddag 15 mei weer naar huis om daar verder te herstellen van hun verwondingen.