Waterschap autoNIEUW-LEKKERLAND – Waterschap Rivierenland heeft vanaf vandaag een brandwacht ingesteld ter voorkoming van meer brandstichting in leegstaande panden langs de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland en Streefkerk. Medewerkers van beveiligingsbedrijf Camelot gaan op verschillende tijden ’s nachts surveilleren langs de Lekdijk om zo de leegstaande panden blijvend te controleren.

Kosten
Naast de brandwacht heeft het waterschap intensief contact met de politie over deze zaak. Het waterschap probeert ook – waar mogelijk én in overleg met andere overheden – de procedures voor het slopen van panden te versnellen. De kosten voor deze maatregelen zal het waterschap verhalen op de veroorzakers, zodra die bekend zijn.

Branden
In de afgelopen weken is er in enkele leegstaande panden binnen het dijkverbeteringsproject Kinderdijk – Schoonhovenseveer brand gesticht. In het weekend van 10 mei is het pand aan de Lekdijk 42A helemaal uitgebrand. Het gaat hier om panden die leegstaan en die op de nominatie staan om gesloopt te worden, om zo de dijkverbetering mogelijk te maken. Meer informatie over de dijkverbetering treft u op deze website aan.