IMG_5716 (Medium)ALBLASSERDAM – De drie houten bruggen in het park tussen het Van Goghplantsoen en de Mesdaglaan (Mavopark) in Alblasserdam, worden direct na de zomervakantie vervangen voor drie nieuwe. Dat meldt wethouder Sjoerd J. Veerman in een raadsmemo. De bruggen zijn alle drie in slechte staat. Een van de bruggen is sinds eind vorig jaar afgesloten omdat het uit veiligheidsoogpunt, zo vond de gemeente, niet meer verantwoord was voetgangers op deze brug toe te laten.

Voorbereidingen gestart
Uit de samenleving zijn inmiddels diverse vragen bij de gemeente binnengekomen over het hoe en wat van deze afsluiting. Wethouder Veerman hoopt dat de bruggen er voor de herfstvakantie liggen. “Inmiddels zijn de voorbereidingen door de cluster Realisatie voor het vervangen gestart. Er is opdracht verstrekt om de bestaande bruggen in te meten ( inclusief peilingen van de watergangen ) en een funderingsonderzoek met dieptesonderingen uit te voeren. Komende weken zullen het ontwerp en de constructieve berekeningen gemaakt worden,” schrijft Veerman.

Uitvoering
Naar verwachting zal eind mei de aanvraag voor een omgevingsvergunning bij de OZHZ gedaan kunnen worden. Daarna worden het bestek en tekeningen verder uitgewerkt. De uitvoering zal na aanbesteding volgens planning na de zomervakantie starten op 1 september.

Geen duikers
De bruggen zouden vervangen kunnen worden voor duikers. Dat is goedkoper, maar op nadrukkelijk advies van (voormalig) wethouder Ad Cardon is in dit geval gekozen om alle drie de bruggen te vervangen door drie nieuwe houten bruggen. Veerman schrijft: “Het park heeft een belangrijke functie in de woonomgeving en houten bruggen passen veel beter in het karakteristieke beeld van het park dan een duiker.”

Wandelpaden
Een van de bruggen die nu nog een tussensteunpunt heeft zal korter worden uitgevoerd, omdat dit minder kost en het beeld nauwelijks aantast. Na plaatsing van de nieuwe bruggen zullen ook de wandelpaden weer in goede staat worden gebracht.

IMG_5716 (Medium)

IMG_5718 (Medium) IMG_5739 (Medium)

Deel dit bericht via...