ALBLASSERDAM – De brievenbussen van postbezorger PostNL ter hoogte van  Blokweerweg 41, Oost-Kinderdijk 219A en Zeelt 54 in Alblasserdam worden weggehaald. De bussen worden nauwelijks meer gebruikt. Één van de brievenbussen wordt verplaatst naar de Johan de Wittstraat. Het aantal brieven dat wordt verstuurd, is de afgelopen jaren sterk gedaald. “Onze chauffeurs die de brievenbussen legen, komen daardoor steeds meer brievenbussen tegen waar nauwelijks of niets meer in zit. Vaak zijn dit dezelfde en PostNL gaat deze daarom verwijderen of verplaatsen,” vertelt een woordvoerster van PostNL.

Praktisch
De zegsvrouw vervolgt: “Het merendeel van de brievenbussen blijft gewoon staan omdat ze nu al de goede plek hebben. Als brievenbussen verplaatst worden, dan is dat naar een logischere plek, waar inwoners al vaker komen. Bijvoorbeeld bij de supermarkt, bushalte of OV-knooppunt of aan het begin van een woonwijk. Dit is een plek die nog steeds in de buurt is en goed in het zicht staat. De plek is ook praktisch en veilig. Door deze aanpak kan PostNL efficiënter werken en tegelijkertijd kosten besparen waardoor de postbezorging ook in de toekomst betaalbaar blijft. PostNL houdt zich daarbij aan de afstandeis zoals vastgelegd in de postwet.”

17 brievenbussen
De verhuizing van de brievenbussen betekent voor de gemeente Alblasserdam dat er 17 brievenbussen beschikbaar blijven en er 3 brievenbussen verdwijnen. Voor wie wil weten waar in de buurt een brievenbus staat, geldt het advies om te kijken op postnl.nl/locatiewijzer of via de (gratis) PostNL-app.