IMG_2483 (Medium)ALBLASSERDAM – Een busje met daarachter een aanhangwagen is dinsdagavond 6 mei rond 19.50 uur geschaard op de A15 in de Noordtunnel bij Alblasserdam, in de richting van Gorinchem. Op de aanhangwagen stond een bedrijfsbusje. Dat busje èn de aanhanger kwamen op de zijkant terecht. Het rijdende busje bleef wel overeind.

In eerste instantie werd vermoed dat het om een ernstig ongeval ging, waarbij mensen letsel hadden opgelopen. Brandweer, politie, ambulance en de traumahelikopter werden gealarmeerd om hulp te verlenen. In de tunnel aangekomen, bleek dat de inzittenden, een aantal Oekraïense mannen, ongedeerd waren gebleven en dat er dus enkel sprake was van materiële schade.

De ongevalsspecialisten van de politie hebben een (sporen) onderzoek gedaan. Tijdens dit onderzoek waren alle rijstroken afgesloten. Het verkeer werd omgeleid via de Brug over de Noord. Rond 21.20 uur werd de snelweg weer vrijgegeven. Tekst en foto’s: Peter Stam. Update: De onderste twee foto’s zijn gemaakt door Cornelis Buitendijk.

IMG_2475 (Medium) IMG_2478 (Medium) IMG_2483 (Medium) IMG_2491 (Medium) IMG_2517 (Medium) IMG_2524 (Medium) IMG_2550 (Medium)

fotos 001 (Medium) fotos 004 (Medium)

Deel dit bericht via...