scouting alblasserdamALBLASSERDAM – Op zaterdag 10 mei organiseert Scouting Alblasserdam een actie-doe-dag met rommelmarkt. De activiteiten en verkoop starten vanaf 09.00 uur en duren tot ongeveer 15.00 uur. De markt vindt plaats bij de clubgebouwen aan de Savornin Lohmanweg 40 in Alblasserdam.

Actie-doe-dag
“Bij Scouting Alblasserdam gebruiken we liever niet de term Open dag, maar actie-doe-dag. Hiermee wordt duidelijk aangegeven dat deze dag bedoeld is om vooral actief mee te komen doen. Voor € 1,00 kan deze dag een strippenkaart worden gekocht om mee te doen met 10 activiteiten. Van een klimtoren en vlot bouwen tot broodjes bakken en kussengevecht, er is van alles te doen voor alle leeftijden. Daarnaast is het ook mogelijk een versnapering te kopen,” vertelt Mark Hage van de Scouting.

Rommelmarkt
De rommelmarkt op het terrein is bedoeld om extra geld op te halen voor Scouting Alblasserdam. Hage: “Als Scoutinggroep proberen we de activiteiten voor iedereen toegankelijk te maken en de contributie daarom zo laag mogelijk te houden. Met de stijging van veel vaste lasten als energiekosten en verzekeringen is dat steeds lastiger en proberen we dus op deze manier wat extra geld op te halen.”

Voor jong en oud
De activiteiten op 10 mei zijn bedoeld voor jong en oud. Niet alleen voor kinderen om eens kennis te maken met Scouting, maar is Scouting Alblasserdam op zoek naar vrijwilligers die leiding willen worden of de leiding willen ondersteunen. Scouting staat voor de ontwikkeling en uitdagend buiten spelen stimuleert de creativiteit en vindingrijkheid van kinderen. Lijkt het je leuk om kinderen iedere week een paar leuke uren te bezorgen, dan is dit de mogelijkheid om kennis te maken met Scouting.