Sjaak wols Notenactie (Medium)ALBLASSERDAM – Vrijdag 2 en zaterdag 3 mei worden vanuit een speciale kraam in het Makado in Alblasserdam stroopwafels en noten van ‘t Kaasmes verkocht. De opbrengst gaat naar Team81 van de RoParun. De kraam staat er op vrijdag van 13.00 tot sluitingstijd en staat er zaterdag de hele dag. De RoParun start dit jaar op zaterdag 7 juni 2014 en eindigt op 9 juni in Rotterdam.

Team81 start dit jaar voor de derde keer vanuit Hamburg en zal vervolgens in estafettevorm naar Rotterdam rennen. (577 kilometer) Het team bestaat uit 21 leden. De route komt ook dit jaar weer door de Alblasserwaard en ook door Oud-Alblas en Alblasserdam. “We komen namelijk langs het industrieterrein over de Edisonweg en gaan via De Helling en de Brug over de Noord richting Rotterdam,” vertelt Gert Versluys van Team81.

Het team probeert zoveel mogelijk geld op te halen voor de stichting RoParun. “De sponsorloop van 26 maart met de Lage Waard uit Papendrecht (520 kinderen) heeft naar afgelopen week bekend is geworden bijna € 10.700,= opgebracht. Een gigabedrag weer. Vorig jaar hebben wij als Team81 ruim € 28.000,= opgehaald. Vorig jaar hebben wij met alle teams van de RoParun een bedrag opgehaald van € 5.520.806 opgehaald,” aldus Versluys.