Wim en EstherALBLASSERDAM – Esther de Lange, lijsttrekker van het CDA bij de verkiezingen voor het Europees Parlement en Europarlementariër Wim van de Camp bezoeken vrijdag 2 mei Alblasserdam. Het bezoek aan het Damdorp start om 19.30 uur in Landvast aan de Haven. De Lange zal vertellen over Europa, transport, het tolvignet voor de ‘Autobahn’ vanaf 2016 en over de Poolse lonen.

Motoren
Rond 20.00 uur is het woord aan Van de Camp die zal vertellen over schone motoren (Euro-6 norm) en de Oost-Westverbinding van de A15 en de Betuwelijn. Daarna heeft het publiek tot 20.30 uur gelegenheid om vragen te stellen.

Verkiezingen
Het bezoek wordt gebracht in het kader van de Europese Verkiezingen. De burgers van de Europese Unie kunnen hun stem uitbrengen op wie hen in het Europees Parlement zal vertegenwoordigen. Europarlementariërs worden gekozen voor een termijn van vijf jaar. In Nederland zijn er 26 zetels te verdelen. De verkiezingen worden in Nederland op 22 mei 2014 gehouden. Veel andere lidstaten gaan zondag 25 mei naar de stembus. Aanvankelijk waren de verkiezingen voor juni gepland, maar een overgrote meerderheid van het Europees Parlement was voor vervroeging naar mei.