IMG_9377 (Medium)ALBLASSERDAM – De betaalpaal bij de camperplaatsen op het terrein bij Landvast in Alblasserdam gaat weg. De paal werkt niet zoals de gemeente dat graag zou willen. “De gebruiksvriendelijkheid laat te wensen over. Verder werken niet alle creditcards en pinpassen en is de paal storingsgevoelig. Daarnaast is het lastig om te controleren of iedereen betaald heeft en wordt er door camperaars wel eens betaald voor een plek dat geen camperplaats is, maar een gewone parkeerplaats. Dat geeft behalve overlast ook onduidelijke en ongewenste situaties bij controlemoment door de Buitengewoon Opsporings Ambtenaar (BOA),” zo is te lezen in een brief van het college aan de gemeenteraad.

Betalen was niet nodig
Verder is gebleken dat de gemeente in 2011 geen collegebesluit heeft genomen over plaats, tijdstip en wijze van heffing. Dit was wel verplicht. Dit betekent dat wanneer iemand bezwaar had gemaakt tegen de betaling van tien euro, het geld terugbetaald had moeten worden.

Watersportvereniging
In overleg met de Watersportvereniging Alblasserdam is besloten dat de vereniging voortaan de kampeergelden bij de camperplaatsen int. Met inzet van een staffel kan er door de Watersportvereniging zo’n 5.000 euro bijverdiend worden. Als de inkomsten hoger worden dan 10.000 euro, wordt die 50/50 verdeeld tussen de gemeente Alblasserdam en de verenging.

Voordelen
Wethouder Sjoerd J. Veerman verwacht dat deze nieuwe constructie drie voordelen heeft. “1. Meer inkomsten genereren voor de Watersportvereniging om zo het bestaan daarvan te borgen. 2. Efficiënter en winstgevender exploiteren van de camperplaatsen door direct contact met de kampeerders. 3. Minder inhuur voor handhaving.”

1 mei
De gemeenteraad van Alblasserdam heeft afgelopen week ingestemd met het collegevoorstel. Het is de bedoeling dat er vanaf 1 mei gestart wordt met de nieuwe aanpak.

IMG_9377 (Medium)

IMG_7998 (Medium) IMG_9347 (Medium) IMG_9376 (Medium)