IMG_0343 (Medium)ALBLASSERDAM – Zes inwoners van Alblasserdam hebben vrijdagochtend 25 april een Koninklijke Onderscheiding gekregen tijdens de traditioneel ‘lintjesregen’. De versierselen werden in Landvast opgespeld door burgemeester Bert Blase. Tot Lid in de Orde van Oranje Nassau worden benoemd mevrouw P. Vogel-Scheffe, de heer D. van Meurs, de heer J.B.G. Esser, de heer W.J. van den Hoek, mevrouw A.P. Vogel-Terlouw en mevrouw M.J. Spruijt-Janse.

Mevrouw Vogel-Scheffe (63) is vrijwilliger bij de Hervormde Wijkgemeente Dam in Alblasserdam. In 1979 is zij begonnen als vrijwilliger bij kleuterschool de Bolder en basisschool De Boeg. Vervolgens is zij nog actief geweest als medewerker van de plaatselijke wereldwinkel, als ondersteuner/begeleider van een hulpbehoevende man en vrouw en als weekend-/vakantiepleegouder.

Mevrouw Vogel-Scheffe (63) is vrijwilliger bij de Hervormde Wijkgemeente Dam in Alblasserdam. In 1979 is zij begonnen als vrijwilliger bij kleuterschool de Bolder en basisschool De Boeg. Vervolgens is zij nog actief geweest als medewerker van de plaatselijke wereldwinkel, als ondersteuner/begeleider van een hulpbehoevende man en vrouw en als weekend-/vakantiepleegouder.

 

De heer Van Meurs (73) is vrijwilliger bij de Alblasserdamse IJsclub (AYC) waarin hij meewerkt aan de organisatie van Molen- en Skeelertochten. Tevens is hij vrijwilliger bij de Alblasserwaardse Sigarenrokers Sociëteit en de Tentoonstellingscommissie van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard. Van Meurs is tevens nog actief geweest als vrijwilliger bij Zwem- en Poloclub “De Wiekslag” en de Nieuwlekkerlandse Tennisclub.

De heer Van Meurs (73) is vrijwilliger bij de Alblasserdamse IJsclub (AYC) waarin hij meewerkt aan de organisatie van Molen- en Skeelertochten. Tevens is hij vrijwilliger bij de Alblasserwaardse Sigarenrokers Sociëteit en de Tentoonstellingscommissie van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard. Van Meurs is tevens nog actief geweest als vrijwilliger bij Zwem- en Poloclub “De Wiekslag” en de Nieuwlekkerlandse Tennisclub.

 

Mevrouw Vogel-Terlouw (75) is sinds 2000 bestuurslid en sinds 2002 voorzitter van de Cliëntenraad van verzorgingshuis De Waard te Alblasserdam. Van 1986 tot 2000 was zij bestuurslid van verzorgingshuis Huize De Waard en van 1999 tot 2013 bestuurslid van Stichting Vrienden van Huize De Waard. Tevens was zij van 1986 tot 1996 kerkenraadslid (diaken) van de Ontmoetingskerk in Alblasserdam en hoofd van de Hervormde Vrijwilligers Dienst.

Mevrouw Vogel-Terlouw (75) is sinds 2000 bestuurslid en sinds 2002 voorzitter van de Cliëntenraad van verzorgingshuis De Waard te Alblasserdam. Van 1986 tot 2000 was zij bestuurslid van verzorgingshuis Huize De Waard en van 1999 tot 2013 bestuurslid van Stichting Vrienden van Huize De Waard. Tevens was zij van 1986 tot 1996 kerkenraadslid (diaken) van de Ontmoetingskerk in Alblasserdam en hoofd van de Hervormde Vrijwilligers Dienst.

 

De heer Van den Hoek (75) is oprichter van de IJsvereniging Alblasserwaard en is sinds 1977 bestuurslid en sinds 1988 coördinator en jurylid van de vereniging. Daarnaast is Van den Hoek sinds 1980 jurylid bij marathonwedstrijden van de KNSB, gewest Zuid-Holland. Hij was gedurende 10 jaar scheidsrechter bij internationale wedstrijden en schaatsevenementen in Den Haag.

De heer Van den Hoek (75) is oprichter van de IJsvereniging Alblasserwaard en is sinds 1977 bestuurslid en sinds 1988 coördinator en jurylid van de vereniging. Daarnaast is Van den Hoek sinds 1980 jurylid bij marathonwedstrijden van de KNSB, gewest Zuid-Holland. Hij was gedurende 10 jaar scheidsrechter bij internationale wedstrijden en schaatsevenementen in Den Haag.

 

De heer Esser (74) is sinds 1964 acoliet, lector en misdienaar in kerken in achtereenvolgens Voorburg, Sliedrecht en Alblasserdam (de Fatimakerk). Daarnaast is hij penningmeester van de H. Theresia Avila, locatie Alblasserdam, coördinator van de actie Kerkbalans voor de rooms-katholieke kerken in Sliedrecht en Alblasserdam en voorzitter van de tuincommissie van de VVE Rivierstaete.

De heer Esser (74) is sinds 1964 acoliet, lector en misdienaar in kerken in achtereenvolgens Voorburg, Sliedrecht en Alblasserdam (de Fatimakerk). Daarnaast is hij penningmeester van de H. Theresia Avila, locatie Alblasserdam, coördinator van de actie Kerkbalans voor de rooms-katholieke kerken in Sliedrecht en Alblasserdam en voorzitter van de tuincommissie van de VVE Rivierstaete.


Mevrouw Spruijt-Jansse (67) is sinds 1987 vrijwilliger bij de stichting Vrijwillige Hulpdienst Graafstreek waar zij onder andere contactpersoon is voor tafeltje-dek-je, hulpverlening en alarmering in Oud-Alblas. Vanaf 2009 is zij tevens vrijwilliger bij De Zonnebloem, afdeling Alblasserdam. Omdat zij het grootste deel van haar activiteiten in de Alblasserwaard heeft uitgevoerd, kreeg mevrouw Spruijt-Jansse haar onderscheiding uitgereikt in de gemeente Molenwaard. (die foto volgt later nog)

Alle decorandi zijn gekwalificeerd als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’. Het Kapittel voor de Civiele Orden benoemt hen gelet op de aard, duur, uitstraling en betekenis van hun activiteiten tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.