koninginnedagALBLASSERDAM – “De allereerste Koningsdag gaat rocken in Alblasserdam,” dat meldt het Oranjecomité. Zoals gewoonlijk is er uitgebreid vermaak voor de kinderen op het Raadhuisplein. Met dit jaar bungee trampolines, klimwand met tokkelbaan, zweefmolen, gigantische speelrups, midgetgolf banen, Kidz DJ en nog veel meer. De dansoptredens van de Alblasserdamse dansverenigingen zullen uiteraard weer het bewonderen waard zijn. Evenals de historische optocht met paarden en rijtuigen, die tevens door een deel van het dorp zal rijden. Nieuw op deze Koningsdag is de workshop corner. Een echte patissier van Patisserie Marijn leert je hier hoe je een cupcake kunstig kunt decoreren en bij de creatieve Anita maak je de mooiste creaties met foam clay. Alle activiteiten zijn kosteloos toegankelijk.

Eind van de middag beginnen we met wervelende optredens van de regionaal wereldberoemde bands Unbend en Skinny Paul & the Fat Men. Rond 20:00 u zal het Raadhuisplein volledig op zo’n kop komen te staan als de rocksensatie Crystal Dream het podium betreedt. Deze Achterhoekse formatie zal je in eerste instantie nog niet zoveel zeggen, maar deze mannen hebben hun sporen al aardig verdiend in de muziekwereld en zijn inmiddels een veelgevraagde en doorgewinterde live-act van formaat. Zo speelden zij het gehele Philips stadion plat tijdens het voorprogramma van Guus Meeuwis en touren zij door heel het land met hun fijne pop-/rock nummers. De band kenmerkt zich door haar sterke live-reputatie en weet als geen ander hoe je een energie show neerzet. Crystal Dream voorziet covers van een eigen karakteristiek geluid waarmee zij iets extra’s toe weten te voegen aan de originele nummers. Bovendien hebben deze talentvolle mannen een aantal eigen nummers opgenomen welke zeker het beluisteren waard zijn.

Download hier het complete programma van de Alblasserdamse activiteiten. De stoet van militaire voertuigen van ‘KEEP THEM ROLLING’ zal tussen 11:45 en 12:30 u op het Raadhuisplein een pitstop houden. Dit staat niet in het programma.

Download hier het programma van de activiteiten die georganiseerd worden door de Nieuw-Lekkerlandse voetbalvereniging.

Download hier het programma van de activiteiten op Koningsdag in Nieuw-Lekkerland.