IMG_3146-Desktop-ResolutieALBLASSERDAM – Zaterdag 17 mei wordt in Speeltuin Kinderdijk aan de Fop Smitstraat in Alblasserdam van 09.00 tot 15.00 uur een rommelmarkt / fair georganiseerd. Vanaf heden is het mogelijk een plekje te reserveren. Een kraam kost twintig euro en een kinderrommelmarktplekje 3,50 euro. Opgeven kan in de speeltuin en via Natalie de Witte (0644308886 )Behalve de markt is er op die dag ook nog een roofvogeldemonstratie die twee keer wordt gegeven.

Verder komt er een kettingzaagkunstenaar en is er een springkussen. Bezoekers kunnen tussen de roofvogeldemonstraties door, op de foto met een vogel op hun hand.

Opening
Eerder deze maand werd het nieuwe speeltuinseizoen feestelijk geopend. Afgelopen weekend konden de kinderen paaseieren zoeken. Later dit jaar vinden nog onder meer de Nationale Straatspeeldag(11juni), het tentenkamp(11 op 12 juli) en de kinderdisco (4 juli, 12 september, 17 oktober) plaats.

Speeltuin Kinderdijk
Speeltuin Kinderdijk aan de Fop Smitstraat bestaat al ruim tachtig jaar. Honderden gezinnen uit Alblasserdam en omgeving hebben een abonnement op de speeltuin. Daarnaast maken ook zo’n twintig scholen uit de regio regelmatig gebruik van de speelplek. Het speeltuinseizoen loopt van april tot en met oktober.