IMG_9653 (Medium)ALBLASSERDAM – Een camerateam van het actualiteitenprogramma Hart van Nederland van tv-zender SBS6 heeft dinsdagochtend 22 april opnames gemaakt van de protesten van actiecomité Asbest Nedstaal Nee en een aantal omwonenden. Dit gebeurde op de Ruigenhil, nabij de zij-ingang van staalbedrijf Nedstaal in Alblasserdam. De zender contact opgenomen met het actiecomité nadat bekend was geworden dat de rechtbank in Den Haag groen licht had gegeven voor een proef met het verbranden van asbesthoudend staalschroot.

Het actiecomité had haar achterban opgeroepen om aanwezig te zijn tijdens de opnamen, maar er waren ‘slechts’ een stuk of vijftien mensen gekomen. “We hebben iedereen pas heel laat kunnen informeren, en het is net Pasen geweest”, verontschuldigt Klaas Boon van het actiecomité zich.

Beelden van de protesten tegen Nedstaal en commentaar van het actiecomité zijn dinsdagavond te zien in Hart van Nederland op SBS6.

IMG_9653 (Medium)

IMG_9610 (Medium) IMG_9615 (Medium) IMG_9628 (Medium) IMG_9634 (Medium) IMG_9645 (Medium) IMG_9652 (Medium)