Schommelactie voedselbankALBLASSERDAM – De schommelactie die op zaterdag 22 maart werd gehouden in de Ontmoetingskerk in Alblasserdam, heeft in het totaal 10.671,53 euro opgebracht. Deze definitieve eindstand werd zondag 20 april in de kerk bekend gemaakt. Het bedrag gaat rechtstreeks naar de Alblasserdamse voedselbank.

Schommels
De schommels werden in de hal van de kerk geïnstalleerd door de scouting. Vervolgens schommelden jongeren in de leeftijd van 12 tot 15 jaar 24 uur lang. Gasten konden deze jongeren sponsoren met geld en spullen en konden ook zelf even, tegen betaling, schommelen op de gastschommel.

Veertig gezinnen
De volledige opbrengst gaat naar de Alblasserdamse Voedselbank. De voedselbank gaat verspilling van voedsel tegen door dit bij bedrijven / supermarkten in te zamelen en gratis te verstrekken aan mensen die in Alblasserdam onder de armoedegrens leven.  Zij werken uitsluitend met vrijwilligers. Wekelijks eten zo’n veertig gezinnen in Alblasserdam van het voedselpakket dat zij gratis van de voedselbank krijgen.

180
Om in aanmerking te komen voor een voedselpakket mag men als alleenstaande niet meer dan 180 euro per maand overhouden na aftrek van vaste lasten zoals huur, gas, water, licht en verzekering. Voor gezinnen gelden andere richtlijnen. Elk jaar worden landelijk meer dan negenhonderdduizend pakketten uitgedeeld. Het werk in Alblasserdam wordt op dit moment verricht met zo’n 35 vrijwilligers.