asbest nedstaal nee [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Naar aanleiding van de uitspraak van de rechtbank dat staalbedrijf Nedstaal mag beginnen met de omstreden asbestproef, maakt SBS6 aanstaande dinsdag 22 april video-opnames in Alblasserdam voor het tv-programma ‘Hart van Nederland’. Rond 11.00 uur starten de opnames bij de Ruigenhil. Willem Schulpen van het actiecomité Asbest Nedstaal Nee roept mensen op om naar de Ruigenhil te komen. “Komt allen naar de opnames en laat weten wat u van de situatie vindt,” schrijft Schulpen.

Schulpen wordt daarin ondersteund door Papendrechter Ruud Lammers. Hij schrijft in een mail: “Het moet zwart staan van de protesterende burgers en buitenlui. Als we het over gezondheid hebben is dit het moment om in actie te komen.”

Willem Schulpen benadrukt dat het niet gaat om een demonstratie: “Het gaat er hier om dat wij voor de camera’s laten zien dat wij tegen de voorgenomen proef zijn.”

Afgelopen week gaf de rechtbank in Den Haag groen licht voor de proef om asbesthoudend staalschroot in de Alblasserdamse staalfabriek te gaan verwerken. Het actiecomité, omwonenden en de omliggende gemeenten zijn tegen de proef, omdat de gevaren volgens hen te groot zijn.