Zeer grote brand zwijndrechtZWIJNDRECHT – Brandweer Alblasserdam heeft in de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 april met één van hun brandweervoertuigen paraat gestaan bij de kazerne van Zwijndrecht. De Damdorpers werden rond 03.30 uur opgeroepen om de kazerne in Zwijndrecht te herbezetten in verband met een zeer grote brand. Deze uitslaande brand woedde in een pand aan de H.A. Lorentzstraat in Zwijndrecht. Vanuit de hele regio werden voertuigen opgeroepen om het vuur te bestrijden.

De brand ontstond rond 00.50 uur. Direct was duidelijk dat er iets goed mis was, want er werd bij de eerste melding al gealarmeerd voor ‘grote brand’. Later werd er verder opgeschaald naar ‘zeer grote brand’  en ‘Grip1’. Het pand waarin onder meer sportschool Fit For Free, Woon & Kastenstudio Waplalux, de Keukenstunter, Zo-Zo Interieur en bouwbedrijf KBR in huisvestten, stond volledig in brand.

Het herbezetten in Zwijndrecht door de brandweer van Alblasserdam was nodig om er voor te zorgen dat er snel genoeg uitgerukt zou kunnen worden als er in de buurt nog voor een ander incident een beroep gedaan zou worden op de brandweer.

Meer informatie en foto’s van de brand zijn te vinden op www.zhzactueel.nl. Foto: ZHZActueel.

Zeer grote brand zwijndrecht