IMG_8991 (Medium)ALBLASSERDAM – Onder het toeziend oog van honderden kinderen, peuters, deelnemers van Adullam, leerkrachten, leidsters, begeleiders, ouders en andere genodigden is woensdagochtend 16 april de ‘eerste’ officiële paal geslagen voor de bouw van de nieuwe brede school aan de Mesdaglaan in Alblasserdam. In het gebouw komen behalve de Ds. Joannes Beukelmanschool, ook de Stichting Adullam voor Gehandicaptenzorg en Peuterspeelzaal Kiekeboe. Wethouder Peter Verheij, die de paal er in mocht heien, vertelde een ‘dankbaar mens’ te zijn: “Vier jaar geleden hebben we met elkaar op deze plek een stip op de kaart gezet en nu kunnen we hier de eerste paal slaan. Ik ben blij en dankbaar dat we dit mogen meemaken.”
Versiering
Na de toespraken van wethouder Verheij, schooldirecteur Van de Wetering, de heer Prins van Adullam en de heer Van Wijngaarden van Kiekeboe, mochten de kinderen en de deelnemers van Adullam de heipaal versieren. Vervolgens werd de paal met een aantal flinke klappen de grond in geslagen. In het totaal wordt het pand onderheid met ruim 200 palen.

Samen
De nieuwe brede school wordt gevormd door de ds. Joannes Beukelmanschool met zestien lokalen, het dagactiviteitencentrum van Adullam en de peuterspeelzaal Kiekeboe. De drie partijen hebben het gebouw dusdanig vorm gegeven dat een aantal ruimten gezamenlijk of multifunctioneel gebruikt gaan worden. Daarnaast zal er ook inhoudelijk met elkaar samengewerkt gaan worden. De heer Prins van Adullam zei hierover: “We gaan samen bouwen, samen delen en samen doen.”

2015
Het heiwerk gaat ongeveer zes dagen duren. Voor de totale bouw van de brede school, die uitgevoerd wordt door aannemersbedrijf Waal uit Vlaardingen, is ongeveer een jaar uitgetrokken. Op dit moment is de ds. Joannes Beukelmanschool nog gehuisvest aan de Lelsstraat in Alblasserdam. Adullam huurt nu het gebouw van de evangelische gemeente ‘t Scheepke, terwijl peuterspeelzaal Kiekeboe een huisvesting huurt aan de Esdoornlaan. Medio april 2015 hopen de drie deelnemende partijen te verhuizen naar deze nieuwe locatie.

Bouw
In de aanloop naar het bouwtraject is veel overleg gevoerd tussen de gemeente, bouwende partijen en de omwonenden. Ook tijdens de bouwperiode blijft het contact met de buurt via de aannemer intensief verlopen. De aannemer heeft met  de buurt afspraken gemaakt  over het verloop van de bouw,  de informatievoorziening en de communicatiemogelijkheden, om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Foto’s: Peter Stam en Cees van der Wal.

 

BeukelmanSchool_©ceesvdwal.nl_3 (Medium) BeukelmanSchool_©ceesvdwal.nl_5 (Medium) BeukelmanSchool_©ceesvdwal.nl_13 (Medium) BeukelmanSchool_©ceesvdwal.nl_17 (Medium) IMG_8904 (Medium) IMG_8916 (Medium) IMG_8917 (Medium) IMG_8920 (Medium) IMG_8923 (Medium) IMG_8924 (Medium) IMG_8929 (Medium) IMG_8938 (Medium) IMG_8961 (Medium) IMG_8972 (Medium) IMG_8976 (Medium) IMG_8991 (Medium) IMG_9002 (Medium) IMG_9007 (Medium) IMG_9009 (Medium) IMG_9028 (Medium) IMG_9033 (Medium) IMG_9052 (Medium)