IMG_8870 (Medium)ALBLASSERDAM – Vertegenwoordigers van Saudi Aramco, de staatsoliemaatschappij van Saoedi-Arabië hebben dinsdag 15 april Alblasserdam en Kinderdijk bekeken vanuit de lucht. Dit deden zij met twee ingehuurde privéhelikopters. (De HB-ZUU en HB-ZUV) Met de heli’s werd eerst een route langs de kustlijn gevlogen. Later werden er onder meer  rondjes gevlogen boven de ‘hotspots’ Kinderdijk, de Tweede Maasvlakte, IJmuiden en Rotterdam.

De Saoediërs landden na hun rondvlucht bij de Technische Universiteit van Delft. “Zij zijn hier te gast voor een project,” laat een woordvoerster van TU weten.

Saudi Aramco is de staatsoliemaatschappij van Saoedi-Arabië. Het is tevens de grootste oliemaatschappij ter wereld in productie en reserves. Het bedrijf heeft een capaciteit van 10 miljoen vaten per dag en een bewezen reserve van 260 miljard vaten, of een kwart van de wereldreserves. Saudi Aramco is ook de grootste werkgever van Saoedi-Arabië uitgezonderd de overheid. Eind 2005 telde het bedrijf bijna 52.000 werknemers. Tot 1988 heette het bedrijf Aramco, een acroniem voor Arabian American Oil Company.

IMG_8870 (Medium)

IMG_8868 (Medium) IMG_8869 (Medium) Helikopters boven alblasserdam