IMG_8823 (Medium)ALBLASSERDAM – Een breedtetransport had maandag 14 april duidelijk moeite met de alternatieve route die gereden moest worden door Alblasserdam, omdat een deel van de dijk was afgesloten. Het transport was zo breed, dat op diverse plaatsen verkeersopstoppingen ontstonden. Het was de bedoeling dat de vracht via de dijk vervoerd zou worden, maar omdat er aan de dijk gewerkt wordt, was deze afgesloten.

De vrachtwagen moest omrijden via de Blokweerweg, de Van Hogendorpweg, de Rijnstraat en het Zwarte Paard. Deze wegen bleken minder geschikt te zijn voor breedtetransporten dan de dijk. Diverse verkeersborden moesten verplaatst worden en de chauffeur moest op enkele plekken een aantal keer ‘steken’ voordat hij zijn weg kon vervolgen. Het gevolg was dat er op bovengenoemde wegen in beide richtingen flinke files ontstonden.

Vanaf 14 april 2014 voert de gemeente wegwerkzaamheden uit op de Oost Kinderdijk en op de West Kinderdijk ten zuiden van het Zwarte Paard in Alblasserdam. Vanwege verwachte verkeersdrukte door de afsluiting van de provinciale weg N480 bij Nieuw-Lekkerland, zullen op de West Kinderdijk ten noorden van het Zwarte Paard geen verkeersbelemmerende maatregelen plaatsvinden. Op dit gedeelte starten de werkzaamheden vanaf 23 april, zodra de N480 (overdag) niet meer is afgesloten. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind juli 2014 gereed.

IMG_8823 (Medium)

IMG_8824 (Medium) IMG_8828 (Medium) IMG_8829 (Medium) IMG_8832 (Medium) IMG_8833 (Medium)

20140414_125419 (Medium) 20140414_125752 (Medium)