IMG_7972 (Medium)ALBLASSERDAM – Kinderen van basisschool ’t Nokkenwiel hebben woensdag 9 april een krans gelegd bij het oorlogsmonument aan de Polderstraat in Alblasserdam. Daarmee ‘adopteerden’ zij het monument voor het komende jaar. Voorafgaand aan de kranslegging gaven de groep8-leerlingen een presentatie van hun schoolproject over de Tweede Wereldoorlog. De kinderen maakten daarbij gebruik van lesmateriaal dat is ontwikkeld door de Historische Vereniging West-Alblasserwaard.

De burgemeester Twitterde na afloop dat hij onder de indruk is van de manier waarop de kinderen van ’t Nokkenwiel zich verdiept hebben in vrijheid en onvrijheid.

‘Adopteer een monument’ is een landelijk onderwijsproject waarbij leerlingen van groep 7 en groep 8 van het basisonderwijs een oorlogsmonument in hun eigen dorp of buurt adopteren. De Alblasserdamse basisscholen doen al vele jaren mee met dit project. Tijdens de dodenherdenking op zondag 4 mei zal een aantal leerlingen ’t Nokkenwiel (locatie Maasstraat) aanwezig zijn en meedoen met de plechtigheid. Tekst en foto’s: Peter Stam.

 

IMG_7937 (Medium) IMG_7940 (Medium) IMG_7943 (Medium) IMG_7949 (Medium) IMG_7957 (Medium) IMG_7970 (Medium) IMG_7972 (Medium) IMG_7981 (Medium) IMG_7984 (Medium) IMG_7987 (Medium) IMG_7988 (Medium) IMG_7997 (Medium)