politie aanhouding [Desktop Resolutie]PAPENDRECHT- De politie heeft dinsdag 8 april een 52-jarige man uit Papendrecht aangehouden. De man, die zichzelf kwam melden op het politiebureau, wordt er van verdacht dat hij in de nacht van zaterdag op zondag een jongen en een meisje van zestien jaar met een mes heeft bedreigd. Via een persbericht riep de politie getuigen op om zich te melden om zodoende de identiteit van de dader te kunnen achterhalen. Vier getuigen hadden zich inmiddels gemeld.

De twee slachtoffers fietsten zondagochtend rond half twee lachend en zingend over het fietspad langs de Burgemeester Keijzerweg, aan de kant van De Wederik. Op het moment dat zij ter hoogte van de aldaar gelegen voetgangersbrug zijn, komt vanaf de Wederik een man aangelopen die zich zeer agressief gedraagt. De man duwt het meisje van de fiets en bedreigt eerst de jongen met een mes. Vervolgens gaat de man op het meisje zitten en bedreigt ook haar met het mes. Als de jongen schreeuwt dat hij moet stoppen, komt de man overeind en achtervolgt de jongen. De jongen vlucht terug in de richting van de Veerweg en steekt daar de weg over in de richting van de nabijgelegen Sporthal. Op de rotonde ziet de jongen twee jongens en twee meisjes lopen van ongeveer 16 jaar. De jongen roept om hulp, maar de jongeren helpen hem niet. De jongen rent langs de andere kant van de Burgemeester Keijzerweg terug en is zijn achtervolger inmiddels kwijtgeraakt. Hij steekt opnieuw over en keert terug naar het meisje.

De man meldde zich dinsdag zelf op het bureau. Hij wordt verhoord. Wat de aanleiding voor de bedreiging was en wat voor gevolgen de feiten hebben voor de Papendrechter, is nog niet bekend.