mesPAPENDRECHT – De politie is op zoek naar vier jongeren die getuige zijn geweest van een bedreiging in Papendrecht. In de nacht van zaterdag op zondag bedreigde een man een jongen en een meisje van 16 op zeer intimiderende wijze met een mes. De dader was een blanke man van ongeveer veertig jaar oud. Hij was kaal, breed en sprak Nederlands. De man droeg een blauw vest en een zwarte joggingbroek.

De slachtoffers fietsten zondagochtend rond half twee lachend en zingend over het fietspad langs de Burgemeester Keijzerweg, aan de kant van De Wederik. Op het moment dat zij ter hoogte van de aldaar gelegen voetgangersbrug zijn, komt vanaf de Wederik een man aangelopen die zich zeer agressief gedraagt. De man duwt het meisje van de fiets en bedreigt eerst de jongen met een mes. Vervolgens gaat de man op het meisje zitten en bedreigt ook haar met het mes. Als de jongen schreeuwt dat hij moet stoppen, komt de man overeind en achtervolgt de jongen. De jongen vlucht terug in de richting van de Veerweg en steekt daar de weg over in de richting van de nabijgelegen Sporthal. Op de rotonde ziet de jongen twee jongens en twee meisjes lopen van ongeveer 16 jaar. De jongen roept om hulp, maar de jongeren helpen hem niet. De jongen rent langs de andere kant van de Burgemeester Keijzerweg terug en is zijn achtervolger inmiddels kwijtgeraakt. Hij steekt opnieuw over en keert terug naar het meisje.

Vanwege de ernst van de bedreiging neemt de politie de zaak zeer serieus. Daarom is de politie dringend op zoek naar de vier jongeren die op de rotonde zijn aangesproken door de jongen. Daarnaast komt de politie graag in contact met mensen die iets van de bedreiging hebben gezien of die weten wie de dader is. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of via anoniem informatie geven via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).