10414 003 (Medium)ALBLASSERDAM – Het was op die eerste dag in april van 1954 wel iets ander weer dan op 1 april 2014. Nu was het prachtig lenteweer, maar toen sneeuwde het en het was koud.  Ze zijn nu zestig jaar getrouwd: de 86-jarige Piet van de Wulp en zijn 80-jarige Dina de Heer. Hij is geboren in Hendrik-Ido-Ambacht en zij is een rasechte Alblasserdamse.

De twee leerden elkaar kennen op de ‘meidenmarkt’ in het centrum van Alblasserdam. In de weekenden was het gebied rondom de Dam een soort datingsplaats, die in de volksmond, vanwege de vele ontstane relaties aldaar, de meidenmarkt werd genoemd.

Piet heeft veertig jaar gewerkt op de Kabelfabriek als chauffeur en Dina heeft voornamelijk huishoudelijk werk verricht, veelal bij haar moeder. Als grote hobby heeft Piet nog de zorg over zijn volkstuin en onderhoudt hij ook de tuin bij hun woning aan de Waalsingel, waar het echtpaar al elf jaar woont. Piet en Dina kregen twee dochters en hebben twee kleinkinderen. Burgemeester Bert Blase bracht hen deze week een felicitatiebezoek en overhandigde een boek over Alblasserdam.

Tekst en foto: Joop Aret.

10414 003 (Medium)