Vlag halfstok brandweer AlblasserdamALBLASSERDAM – De begrafenis van Corstiaan Hoogland (19) uit Alblasserdam vindt vrijdag niet in besloten kring plaats. Die indruk was bij een aantal mensen wel ontstaan, naar aanleiding van eerdere berichtgeving. Echter, eenieder die dat wil, krijgt de gelegenheid om afscheid te nemen en bij de begrafenis aanwezig te zijn. Donderdag 3 april is er van 19.00 tot 21.00 uur in de zaal van het kerkgebouw van de Oud Gereformeerde Gemeente (OGG) aan het Ds. B. Toesplein 3 gelegenheid om te condoleren.

Rouwdienst en begrafenis
De rouwdienst wordt op vrijdag 4 april om 13.00 uur gehouden in het kerkgebouw van de OGG. Wie de dienst bij wil wonen, wordt verzocht om uiterlijk 12.50 uur in de kerk aanwezig te zijn. Rond 15.00 uur vindt de begrafenis plaats op de algemene begraafplaats aan de Kerkstraat in Alblasserdam.

Brandweer
Bij de begrafenis zullen ook leden van brandweer Alblasserdam aanwezig zijn. Corstiaan was namelijk sinds zijn twaalfde jaar lid van de jeugdbrandweer. Vorig jaar startte hij met de opleiding tot manschap en was daarmee volwaardig lid van het korps. Het verdriet en de verslagenheid bij het korps zijn groot. Als teken van rouw hangt de brandweervlag bij de Alblasserdamse kazerne tot aan de begrafenis halfstok.

Bedrijfsongeval
Corstiaan kwam afgelopen zaterdag, 29 maart 2014, door een bedrijfsongeval bij een transportbedrijf in Groot-Ammers om het leven. Dit gebeurde tijdens het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden aan de verlichting van een oplegger. Van der Vlist Transportgroep liet maandag weten dat de oorzaak van het ongeval vooralsnog wordt gezocht in een plotselinge lekkage van het veersysteem van de oplegger.

IMG_7130 (Medium)