kaart-omleiding-groot-n480NIEUW-LEKKERLAND – De N480 bij Nieuw-Lekkerland is van maandag 31 maart 2014 06.00 uur tot en met dinsdag 22 april 2014 20.00 uur afgesloten. Het betreft de Schoonenburgweg vanaf de kruising met de Nieuwe Zijdeweg en de Schoonenburglaan tot de bebouwde kom. De provincie voert in die periode groot onderhoud uit. Het verkeer richting Nieuw-Lekkerland wordt via borden omgeleid langs Streefkerk. Fietsers worden omgeleid via de Zijdeweg en Tiendweg. De bushalte P. van der Veldenstraat van lijn 19 vervalt, de tijdelijke halte bevindt zich aan de Adriaan Heynisstraat.

Rijstrookafsluiting
Gedurende de werkzaamheden aan de Schoonenburgweg en Schoonenburglaan blijft de kruising met de Nieuwe Zijdeweg volledig open. Tussen 09.00 en 16.00 uur is één rijstrook op de kruising gesloten. Het verkeer wordt hier met verkeersregelaars langs het werk geleid.

Nachtafsluitingen
Van dinsdag 22 april 2014 tot en met donderdag 24 april 2014 wordt de kruising op de Schoonenburgweg met de Nieuwe Zijdeweg afgesloten tussen 20.00 uur en 06.00 uur. Het verkeer wordt in die nachten via borden omgeleid langs Kinderdijk en de N214 / N216. De weg blijft overdag open.

Werkzaamheden
Door het groot onderhoud wordt de weg nog veiliger. Het groot onderhoud bestaat onder meer uit het verbreden van de weg en het aanleggen van een verbeterde fietsoversteek op de kruising bij de Nieuwe Zijdeweg. Ook vernieuwt de provincie het asfalt van zowel de hoofdrijbaan als het fietspad.

Overlast
Hoewel de provincie er alles aan doet om de overlast tot een minimum te beperken, is hinder niet te voorkomen. Het verkeer en omwonenden moeten tijdens de werkzaamheden rekening houden met tijdelijke overlast. Wij vragen hiervoor uw begrip.