IMG_6753 (Medium)ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse Tennis Vereniging (ATV) heeft vier nieuwe tennisbanen. De banen werden zaterdag 29 maart  officieel geopend voorzitter van de Gemeenschappelijke Regeling Sportpark Souburgh; wethouder Sjoerd. J. Veerman van de gemeente Alblasserdam en wethouder Fatih Özdere van de gemeente Molenwaard. De aanleg heeft in het totaal 104.000 euro gekost. Deze kosten zijn betaald uit de pot van de Gemeenschappelijke Regeling.

Langere levensduur
De vier banen die voor het clubhuis liggen zijn voorzien van een nieuwe baansoort. In overleg met de tennisclub is gekeken op welke ondergrond zij willen spelen. De keuze voor de baansoort is gevallen op Gravel Premium Plus. De keuze voor deze baansoort is bepaald op basis van meerdere uitgangspunten. Naast minder onderhoud moeten de nieuwe banen vooral meer speeluren opleveren. Ook hebben de nieuwe banen een langere levensduur. Belangrijkste is echter dat de speeleigenschappen van de nieuwe baan kwalitatief niet onderdoen voor de  bestaande baansoort.

Tennisseizoen
In januari is aannemer Tennisbouw Nederland gestart met de werkzaamheden. Doordat de vorst geen intrede heeft gedaan is de renovatie zeer voorspoedig gegaan. Op donderdag 13 maart 2014 zijn de banen goedgekeurd door de tennisbond. Naast het aanbrengen van de nieuwe baansoort zijn de banen ook voorzien van een nieuwe beregeningsinstallatie en zijn de hekwerken vervangen. Dit weekend start ook het tennisseizoen weer.

Waterballet
Wethouder Veerman zei: “Ik ben blij met de renovatie van de tennisbanen. De oude banen leken met regen op waterballet. Het bestuur heeft er in de afgelopen jaren aan gewerkt om de sportaccommodatie bij de tijd te hebben. Het heeft dan wel ruim 100.000 euro gekost, maar zo gaat dat in het leven. Als je iets wilt hebben, moet je daar ook wat voor betalen. Ik hoop wel dat er nog meer mensen lid worden van ATV, want eigenlijk zijn er nu te veel banen. Veel succes en dat het maar mag leiden tot mooie wedstrijden.”

Nieuwe Leden
Namens de tennisvereniging vertelde Henri de Wit: “Als bestuur zijn we uiteraard ook zeer verheugd met de nieuwe banen, en we hopen dat dit ook aantrekkingskracht zal hebben op nieuwe leden. We hebben nu 330 leden en dat kunnen er met dit aantal banen zo’n 600 worden.”

Parkeerplekken
Tot slot vertelde wethouder Veerman dat de gemeenteraad mogelijk binnenkort wordt gevraagd om geld beschikbaar te stellen voor meer parkeerplekken op Sportpark Souburgh. “Uiteraard willen we dat zoveel mogelijk mensen met de fiets komen, maar als er dan nog steeds ruimtegebrek voor de auto’s is, zullen er plekken bij moeten komen. Vanuit de Gemeenschappelijke Regeling is daar geen geld voor. Vandaar dat we de gemeenteraden van Molenwaard en Alblasserdam willen vragen om een financiele bijdrage.”

IMG_6753 (Medium)

IMG_6747 (Medium) IMG_6749 (Medium) IMG_6757 (Medium) IMG_6758 (Medium) IMG_6766 (Medium) IMG_6446 (Medium) IMG_6452 (Medium) IMG_6454 (Medium) IMG_6455 (Medium)