Ophaalbrug-haven-zuid-alblasserdamALBLASSERDAM –  Met de start van het nieuwe seizoen, vanaf 1 april 2014, is de VVV Alblasserdam te vinden in de Portiersloge aan het Zuiderstek. Het college van B&W heeft op 25 februari 2014 besloten de VVV functie per 1 april over te zetten naar deze locatie. Op korte termijn wordt daar, voor voorlopig drie jaar, een I-punt gerealiseerd. Een I-punt is een interactief scherm met informatie voor toeristen.

Vijf jaar lang was de VVV Alblasserdam te vinden in Cultureel Centrum Landvast. De gemeente ziet de VVV functie als een toegevoegde waarde voor het toerisme in het dorp; de VVV informatie wordt nu gebundeld met het Toeristisch Overstap Punt (TOP). Hier werd al toeristische informatie aangeboden, nu dus ook VVV informatie. Wethouder Sjoerd J. Veerman is blij met het behoud van de VVV: “Na afloop van het contract is in overleg met het bestuur van Landvast besloten dat de bundeling van alle toeristische informatie een goede zaak is. De gemeente wil graag dat het havengebied levendig blijft en liever zelfs nog wat levendiger wordt. Met onderneemster Ilse van der Plas van Tourist Info Alblasserdam als aanspreekpunt, verwacht ik dat dat goed komt.”

Tourist Info Alblasserdam
Ilse van der Plas kijkt uit naar de nieuwe faciliteit binnen haar toeristisch informatiepunt aan het Zuiderstek 1. “Het wordt voor de toeristische bezoeker wat duidelijker, nu de activiteiten meer op één locatie worden geconcentreerd.” De openingstijden voor de nieuwe VVV locatie blijven voorlopig gelijk aan die van Tourist Info Alblasserdam: in het seizoen dagelijks van 9.30 – 17.00 uur. Meer informatie: www.touristinfo-alblasserdam.nl.

Camperplaatsen
Per 1 mei verandert ook het beheer van de camperplaatsen. Voorgesteld wordt dat de Watersportvereniging Alblasserdam een rol krijgt. Na goedkeuring van de verordeningen door de Raad, krijgt de vereniging in het nieuwe seizoen het gastheerschap over de camperplaatsen en gaat het campergeld innen. De betaalpaal verdwijnt en camperaars kunnen weer contant betalen. De Watersportvereniging gaat ook meer diensten aanbieden aan de camperaars, zoals wifi en elektriciteit.