aronALBLASSERDAM – Op 1 april start in De Portier in Alblasserdam ‘Rauw’, elf workshops improvisatietheater voor beginners die graag willen weten wat acteren inhoudt. De proefles op 1 april is gratis toegankelijk voor iedereen die eens van het improviseren wil proeven. De week erna start de lessenreeks van 10 workshops wekelijks op dinsdag (met uitzondering van dinsdag 6 mei) en de laatste les zal plaatsvinden op dinsdag 17 juni. De workshoplocatie is De Portier, Zuiderstek 1, Alblasserdam.

Onder leiding van cabaretier en theaterdocent Aron Elstak leer je de basistechnieken van het improviseren. In een intieme sfeer krijg je elke dinsdagavond van 19:00-22:00 de mogelijkheid om de dagelijkse beslommeringen even te laten voor wat ze zijn, je te ontspannen en hilarische of ontroerende scènes te spelen. Deze workshops zijn zeer toegankelijk en geschikt voor een ieder die zich wel eens heeft afgevraagd of improvisatietheater iets voor hem of haar zou zijn.

Improvisatietheater is voor iedereen een mooie ervaring. Elementen als karakteropbouw, emoties, scèneopbouw en dialogen zijn puur theatertechnieken, maar samenwerken, zelfvertrouwen, en het durven maken van fouten zijn eigenschappen waar je ook buiten het theater veel aan hebt. Niet alleen als toneelspeler dus, maar ook als mens. Iedere les bevat oefeningen, improvisatiespellen en uiteraard het spelen van scènes om de spelers zich via bepaalde technieken uiteindelijk steeds meer in het improviseren te laten ontwikkelen. Meer informatie over de workshops is te vinden op www.rauwtheater.nl.