IMG_6426 (Large)ALBLASSERDAM – Vier scheidende gemeenteraadsleden in Alblasserdam hebben dinsdag 25 maart 2014 een Koninklijke onderscheiding ontvangen voor hun werk als raadslid in de afgelopen jaren. Nog eens vier andere raadsleden namen afscheid als raadslid. De onderscheidingen gingen naar de heren Arjan Zwaan(ChristenUnie), Aart Boele (SGP), Jacco Wesselius (CDA) en Orhan Yilmaz (PvdA). Raadslid Ria Barra van de PvdA zou, gezien haar verdiensten ook in aanmerking komen voor een onderscheiding. Zij bedankte voor de eer, omdat ze haar inzet als vanzelfsprekend heeft ervaren. Ria kreeg wel een handdruk van de burgemeester en werd, net als de andere raadsleden, uitgebreid bedankt voor haar gedane werk.

De heer Zwaan (44) is sinds 2002 raadslid van de gemeente Alblasserdam. De heer Boele (54) is sinds 1998 raadslid van de gemeente Alblasserdam. De heer Wesselius (47) is sinds 2002 raadslid van de gemeente Alblasserdam. De heer Yilmaz (48) is sinds 2002 raadslid van de gemeente Alblasserdam.

De heren Zwaan, Boele, Wesselius en Yilmaz zijn door het Kapittel decorabel geacht en worden, bij defungeren als volksvertegenwoordiger, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

In het totaal vertrekken uit de huidige gemeenteraad acht raadsleden. Dit zijn behalve de vier gedecoreerden Leo Verwoert (PvdA), Catharina Leeuwis (VVD), Eric Boersma (SGP) en Ria Barra-Leenheer (PvdA).

Later volgt bij dit artikel meer informatie met onder meer de afscheidstoespraken.

IMG_6426 (Large)

IMG_6394 (Large) IMG_6398 (Large) IMG_6401 (Large) IMG_6404 (Large) IMG_6410 (Large) IMG_6411 (Large) IMG_6418 (Large) IMG_6423 (Large) IMG_6437 (Large)