laserpenALBLASSERDAM – Een 11-jarige jongen heeft dinsdagavond 25 maart vanuit de wijk Kinderdijk in Alblasserdam met een laserpen op een apachehelikopter geschenen. Twee van die helikopters vlogen boven het Damdorp om het luchtruim te bewaken in verband met de nucleaire top in Den Haag. Doordat de jongen op één van de gevechtshelikopter bleef schijnen, was hij door de piloot goed te traceren. De politie ging ter plaatse en hield de jonge Alblasserdammer staande.

De laserpen werd in beslag genomen en de jongen is ernstig toegesproken. “Hij was behoorlijk onder de indruk en heeft beloofd het nooit meer te doen. Daarmee is wat ons betreft de kous af,” aldus Gijs van Nimwegen, woordvoerder van de politie.

Het schijnen met een laserpen op een helikopter kan gevaarlijk zijn, omdat daardoor een piloot verblind kan raken en oogletsel op kan lopen. Het beschijnen van vliegtuigen en helikopters is in Nederland strafbaar.