brand fop smitstraat1ALBLASSERDAM – Twee apachehelikopters van de Koninklijke Luchtmacht hebben dinsdagavond 25 maart vanuit de lucht gezocht naar een brandstichter in Alblasserdam. Even na 20.00 uur kwam de melding bij de meldkamer binnen dat er brand was achter een woning aan de Fop Smitstraat in Alblasserdam. De brandweer kwam met spoed ter plaatse om het vuur te doven. Er bleken een schutting, een zandbak en een hengel in brand te staan. Na de brandmelding werd vanuit de lucht mee gezocht door twee gevechtshelikopters.

Deze apachehelikopters vlogen al boven de regio om het luchtruim te beveiligen in het kader van de nucleaire top in Den Haag. Opvallend genoeg werden vanuit de helikopters geen verdachte zaken op de grond waargenomen. Na enige tijd werd de zoektocht boven het Damdorp gestaakt.

De afgelopen weken ontstond bij hetzelfde adres in de Fop Smitstraat al drie keer eerder brand. Toen gingen drie kliko’s in vlammen op. Volgens een buurtbewoner zijn de acties tegen hem gericht, omdat hij een conflict heeft met twee andere personen in Alblasserdam. Mensen die meer informatie hebben over de brandstichtingen, kunnen contact opnemen met de politie via het nummer 0900-8844.

brand fop smitstraat (Large) IMG_6440 (Large) IMG-20140325-WA0038 (Large)

DSC02941 (Medium)